Asens veu “possible” entrar la llei d’amnistia al Congrés sense un acord total amb Junts

El negociador de Sumar explica que ni Junts ni el PSOE estan "cedint prou per trobar un punt intermedi"

    L'expresident d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, des del faristol de la cambra baixa

    El negociador de Sumar Jaume Asens ha assenyalat que un dels escenaris “possibles” és que la llei d’amnistia entri al Congrés dels Diputats encara que no hi hagi un acord global sobre el seu contingut amb Junts i que s’acabi de negociar en el tràmit parlamentari. “No és l’escenari desitjable. Estaríem tirant la pilota endavant, però no crec que s’hagi de dramatitzar. Si no hi ha un acord d’última hora és un escenari que es podria produir”, ha dit en una entrevista a TV3.

    Segons Asens, el desacord està en un o dos articles del redactat de la llei i trobar el consens podria ser qüestió de dies. A més, ha explicat que hi ha intercanvi de papers tot i que “cap dels dos partits està cedint prou per trobar un punt intermedi”. En aquest context, el negociador de Sumar ha apel·lat a la “responsabilitat” dels dos actors i ha confiat que les diferències, que ha qualificat de “menors”, es resoldran.

    “Vull enviar un missatge d’optimisme i esperança. I apel·lar a la responsabilitat dels dos actors: no pot ser que per un 2% o un 5% de desacord es frustri un acord molt ampli”, ha afirmat Asens, que ha indicat que el text de la llei d’amnistia és “llarg” i que hi ha hagut un “gran esforç” negociador. Així mateix, ha destacat que el PSOE ha fet un “salt de gegant” en la seva última proposta: “Hi ha hagut un moviment important de les posicions, i per això té el sí d’ERC”, ha afegit.

    (Visited 36 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari