Valtònyc assegura que l’exili ha estat “molt dur”, però continuarà a Bèlgica

El raper diu que "ni oblida ni perdona" l'estat "opressor" i que no tornarà tot i que hagi preescrit el delicte

El raper Valtònyc després de conèixer la sentència que rebutjava l'extradició (ACN)

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, ha explicat que continuarà vivint a Brussel·les encara que el delicte pel qual se l’acusava hagi prescrit. “Ara soc enginyer de software. M’agrada la meva feina i vull continuar allà desenvolupant-me com a professional i com a persona”, ha afegit en una entrevista a RAC1 després d’estar cinc anys i mig a Bèlgica per evitar complir tres anys i mig de presó per amenaces, enaltiment del terrorisme i injúries a la corona. Valtònyc ha assegurat que l’exili ha estat “molt dur” tot i que hi hagi persones que es pensen que ha viscut un Erasmus, i ha explicat que el pitjor moment va ser haver de viure per Skype l’enterrament de la seva mare.

Valtònyc ha afirmat que no tornaria a fer les mateixes lletres de les cançons, però no perquè estigui penedit, sinó perquè ha canviat. Alhora, ha dit que ni perdona ni oblida el que li ha passat ja que, segons ha afegit, es tracta “d’un estat opressor que juga amb la vida de la gent per un passat franquista que no han sabut curar”. El raper també s’ha referit al “judici polític” que va tenir, i està convençut que el van condemnar perquè hi havia una “crisi del règim del ”78″  i s’havia de “donar exemple”.

Valtònyc ha explicat que l’advocat Gonzalo Boye li va comunicar el 26 de febrer que el seu cas prescriuria perquè el fiscal general de l’Estat s’hi havia pronunciat a favor, i només faltava que el jutge ho firmés, però no va tenir més notícies fins al 27 d’octubre, quan Boye li va assegurar que no era un delinqüent. L’endemà, el raper ja marxava de Brussel·les, i va fer el primer tram de cotxe acompanyat de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, fins a la frontera amb França, i ha admès que li hagués agradat que poguessin tornar junts a Catalunya, ja que hauria estat “més coherent”.

Valtònyc també s’ha referit a la seva infància “molt dura”. “Amb la infància que he tingut és un miracle que sigui aquí viu amb llibertat. La gent com jo acaba a la presó, mort per sobredosi o s’acaba suïcidant”, ha conclòs.

 

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari