L’ONU vota a favor d’un treva humanitària “immediata i sostinguda” a Gaza

La votació es produeix en el marc de la intensificació de l'ofensiva de l'exèrcit israelià a la franja palestina

Palau de Nacions, seu de l’ONU a Suïssa (Aina Martí, ACN)
Palau de Nacions, seu de l’ONU a Suïssa (Aina Martí, ACN).

L’ONU ha votat aquest divendres per 120 vots a favor, 14 en contra i 45 abstencions un projecte de resolució que crida a l’adopció d’una treva humanitària “immediata i sostinguda” a Gaza. La votació s’ha produït durant la reunió d’emergència sobre la crisi a l’Orient Mitjà a l’Assemblea General de les Nacions Unides.

El text, aprovat enmig de la intensificació de l’ofensiva de l’exèrcit israelià a la franja palestina, exigeix que totes les parts compleixin el dret internacional humanitari i que es facin arribar els subministraments i serveis essencials a Gaza de forma “continuada, suficient i sense obstacles”. També demana l’alliberament “immediat i incondicional” de tots els civils retinguts.

El Canadà ha proposat una esmena al projecte de resolució liderat per Jordània per “rebutjar i condemnar inequívocament els atemptats terroristes perpetrats per Hamàs” el 7 d’octubre, així com la presa d’ostatges. L’esmena ha estat sotmesa a votació i ha aconseguit 88 vots a favor, 55 en contra i 23 abstencions. No ha estat adoptada en no obtenir dos terços dels vots necessaris.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari