Collboni es reunirà amb els restauradors per trobar una solució a la taxa de terrasses

Junts s'ofereix a prorrogar la bonificació del 75% en un ple extraordinari

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en una trobada amb el president del Gremi de Restauració, Salva Vendrell

Foto: @RestauracioBCN

El govern municipal de Jaume Collboni estudiarà vies per trobar una solució per a les terrasses de Barcelona i es reunirà amb el Gremi de Restauració després que el ple hagi tombat aquest divendres la proposta de taxa de terrasses progressiva, pactada entre l’executiu del PSC i l’associació del sector. Així ho ha anunciat el tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, que ha retret a l’oposició “manca de responsabilitat” per tombar també les ordenances fiscals per al 2024.

La taxa de terrasses proposada pel govern de Collboni rebaixava l’impacte que tenia per als restauradors l’ordenança del 2019, ja que el 2024 decau la bonificació del 75% i s’aplicarà per primer cop la taxa original. La iniciativa, però, només ha obtingut els vots de PSC, PP i Vox, insuficients per a la seva aprovació.

Davant d’aquest escenari, Trias per Barcelona (Junts) s’ha ofert a aprovar una pròrroga de la bonificació del 75% en un ple extraordinari que, segons el regidor del partit de Xavier Trias Ramon Tremosa es podria convocar fins al 7 de novembre. “Coses més grosses s’han fet”, ha indicat Tremosa, que ha recordat que Barcelona ja té una de les taxes de terrasses més altes d’Espanya i que Collboni va prometre en campanya congelar-les un any més. Per això, l’ha instat a no només pactar amb el Gremi, sinó també amb els partits municipals.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari