L’oposició tomba les ordenances fiscals del govern de Collboni per al 2024

La taxa de terrasses tampoc ha tirat endavant i només ha obtingut el suport de PSC, PP i Vox

    El ple de l'Ajuntament de Barcelona d'octubre del 2023

    L’oposició ha tombat al ple de l’Ajuntament de Barcelona d’aquest divendres l’aprovació de les ordenances fiscals per al 2024, de manera que la proposta del govern de Jaume Collboni (PSC) de taxes i impostos per a l’any vinent no ha tirat endavant, com tampoc ho ha fet la taxa de terrasses acordada amb el Gremi de Restauració.

    Concretament, les ordenances fiscals han obtingut el vot contrari de tota l’oposició, mentre que la taxa de terrasses, que s’ha votat separadament, només ha obtingut el suport -insuficient- del PSC, PP i Vox. Segons marca el procediment administratiu, ja no hi ha marge per a aprovar cap modificació de les ordenances abans de l’1 de gener, així que es mantindran les quotes vigents.

    D’altra banda, quedaria sense efecte la bonificació del 75% de les terrasses que s’havia aplicat fins ara, fet que suposa que per primer cop s’apliquin les taxes que es van dissenyar el 2019. El tinent d’alcaldia d’Economia, Jordi Valls, ha retret a l’oposició “manca de responsabilitat” i ha considerat que el vot ha estat més “polític”. “La fragmentació ens condemna a entendre’ns”, ha dit el tinent d’alcaldia en referència a Junts i BComú.

    (Visited 42 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari