Absolen tres acusats de desordres públics en un acte de suport a Hasel

Els investigats han desmentit la versió dels Mossos i han demostrat que no van participar en els aldarulls

Aldarulls en una manifestació a favor de Hasel

La secció 6a de l’Audiència de Barcelona ha absolt tres nois, veïns de Sant Cugat del Vallès, acusats de desordres públics i danys en grau de temptativa durant una manifestació de suport al raper Pablo Hasel el 20 de febrer del 2021 a Barcelona. L’acusació es basava en el testimoni de dos agents dels Mossos d’Esquadra de paisà que van relatar en seu judicial que els acusats havien llançat objectes als agents, motiu pel qual els van seguir. No obstant això, s’ha demostrat que els nois no eren al lloc dels fets.

Les declaracions dels investigats, així com de diversos acompanyants que actuaven com a testimonis en assegurar que havien estat amb ells tota l’estona, negaven la versió policial. Els situaven a la zona del barri de Gràcia, on havien quedat amb uns amics per prendre unes cerveses, lluny del lloc on van passar els incidents. Per demostrar-ho, ha estat determinant el servei de geolocalització que els terminals tenien activat, a través de l’aplicació Google Maps, i a petició de l’advocat de la defensa.

“Hi ha marge d’error, però és bastant aproximat, i assenyala que les hores s’ajustaven bastant la realitat (…), apareix un itinerari a peu de 50 minuts, que estaven els tres junts a més de (dues acompanyants), que cap a les 21.32 h van parar a la plaça de Gràcia, que seguien junts, i que els detenen entre les 22.15 h i les 22.20 h”, es detalla en la sentència. En el text es destaca que, tot i que els agents estan especialment “entrenats” per a fer seguiments i identificacions, es poden haver confós de persones.

“Entenem que la testifical que van aportar no és suficientment contundent per a vèncer la tesi alternativa introduïda per l’acusació, és a dir, que va ser una confusió i fruit de la mateixa es va produir la detenció”, assenyala la sentència.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari