CCOO celebra l’acord per les 37,5 hores i demana no fer cas als qui auguren “les set plagues d’Egipte”

Unai Sordo creu que cal regular millor el contracte a temps parcial

Unai Sordo (Foto CCOO)

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha qualificat de positiu aquest dimarts l’acord assolit entre el PSOE i Sumar que ha de servir de base per a la investidura del socialista Pedro Sánchez. Segons Sordo, la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores és “bona” per a la generació d’ocupació i per a la productivitat de les empreses, però ha de ser un pas cap a les 35 hores setmanals.

Unai Sordo ha afirmat que “som conscients que es generarà una altra campanya de les set plagues d’Egipte, però avanço que els mateixos que pronosticaven la fi del món per l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), l’extinció de les espècies per pactar la reforma laboral, i els que s’han equivocat perquè Espanya té més persones cotitzant que mai, diran ara que una reducció portarà les set plagues d’Egipte a l’economia espanyola”.

En roda de premsa a Valladolid, Sordo ha aplaudit l’entesa entre PSOE i Podem, però ha recordat que els acords per a la conformació del govern espanyol no han de versar només sobre la investidura, sinó que han de ser per a tota la legislatura i permetre aprovar uns pressupostos i desplegar les polítiques estratègiques d’ocupació.

Per això, ha demanat a les forces polítiques que “estiguin a l’altura de les circumstàncies” i ser conscients que “aprofitar els recursos europeus”, perquè “el potencial dels pressupostos és decisiu per a la transformació econòmica i social” i, per tant, cal “estabilitat política”. En aquest marc, ha insistit que al llarg d’aquesta legislatura caldrà “regular millor” el contracte a temps parcial, i garantir que el salari mínim interprofessional sempre serà el 60% del salari mitjà.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari