L’Ajuntament de Barcelona permet que els empleats es jubilin fins dos anys abans cobrant el sou

Els treballadors poden acumular un any de dies personals no gaudits i el consistori els ho dobla

L'Ajuntament de Barcelona (ACN)
L'Ajuntament de Barcelona (ACN).

L’Ajuntament de Barcelona permet que els seus treballadors puguin deixar de treballar dos anys abans de jubilar-se mantenint el seu sou. Ho ha avançat el diari ARA i ho han confirmat fonts municipals a l’ACN. Els empleats poden acumular fins a un any de dies personals no gaudits i el consistori els premia amb el doble de dies que poden fer servir al final de la seva vida laboral. Alhora, els bonifica amb un dia per cada any treballat i per cada quinquenni.

L’ajuntament ha defensat la mesura en considerar que fa possible “una millor organització” i facilita el “rejoveniment” de la plantilla. Està en vigor des de finals del 2021. D’acord amb el consistori, aquesta fórmula s’anomena cessament progressiu i és una nova figura que recull el darrer Acord de Condicions Laborals 2021-2024, que va entrar en vigor el passat 24 de desembre de 2021.

Des del consistori han indicat que tant el conveni com la mesura han estat ratificats pels sindicats CCOO i UGT i aprovats al plenari del Consell Municipal. En aquesta línia, han assegurat que aquesta millora és una gran reivindicació sindical a la qual l’ajuntament ha donat resposta.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari