Per què membres del Consell de la República consideren l’entitat una “titella de la política”?

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’aprovació de la proposta de reestructuració del Consell de la República feta pel president de l’entitat, Carles Puigdemont, amb només un 6,53% de participació ha revifat les queixes de membres del Consell contra el govern de l’organització. Un dels més crítics amb la direcció de l’entitat, el mosso independentista i membre de l’Assemblea de Representants -que passarà a suprimir-se- Albert Donaire, ha acusat el govern del Consell de “carregar-se’l” i de convertir-lo en un “titella”.

Ara el Consell de la República esdevindrà definitivament una entitat titella més de la política, controlada per polítics, per afins als polítics, i sense possibilitat de pluralitat ni representació del ciutadà. Uns ja es van carregar el Tsunami, ara els altres es carreguen el Consell”, ha manifestat Donaire. “I tot això amb una reforma aprovada amb la xifra espectacular de poc més del 6% de participació. Brutal!”, ha destacat el mosso independentista.

La proposta de Puigdemont passa per eliminar l’Assemblea de Representants i crear dos òrgans nous, i s’ha plantejat als 90.481 inscrits mitjançant una votació telemàtica que va començar el passat dimecres, 11 d’octubre, i ha acabat aquest dilluns. Segons els resultats que el mateix Consell ha fet públics, la participació ha estat només del 6,53% (5.908 vots), i dels qui han participat, el 76,5% han votat a favor, el 19,5% en contra i el 5% en blanc.

(Visited 243 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari