Per què el jutge del cas Negreira s’ha cabrejat amb Laporta?

Joan Laporta

La reacció del president del Barça, Joan Laporta, al revés judicial rebut a la darrera interlocutòria del jutge sobre el cas Negreira no ha pogut ser més infantil ni anacrònica. El magistrat ha resolt, almenys ara com ara, rebutjar la personació del FC Barcelona com a acusació en resposta a una sol·licitud presentada per la junta de Laporta amb la finalitat de poder demanar una reparació pels danys econòmics ocasionats i el càstig corresponent als responsables encausats, Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i altres exdirectius de club, si se’ls condemnés per algun dels delictes proposats per la Fiscalia i el jutge instructor.

Laporta, utilitzant el nom del club en benefici de la seva imatge, va ordenar emetre un comunicat en què es manifesta el convenciment de la inexistència de qualsevol irregularitat i alhora justifica l’acció legal “per posicionar-se davant del pagament a tercers”, a més de subratllar que “sota la direcció del president Laporta els pagaments sempre es van efectuar a l’empresa que, a cada moment, s’encarregava d’aquesta funció i mai a persones o empreses terceres”, al·ludint a la doble facturació mitjançant una empresa de Josep Contreras, membre de la comissió esportiva del Barça B i amic personal d’Àngel Maria Villar. A la nota oficial el club diu lamentar “que la interlocutòria notificada contingui opinions i judicis de valor posant en dubte l’ètica del president Joan Laporta quan: 1. Qui ha comparegut en el procediment i és investigat és el FC Barcelona –no el seu actual president. 2. És el Club el que ostenta el dret de defensa en el procediment. 3. Si escau, el Club podria ser també part perjudicada”.

El jutge, per contra, ha recriminat a Laporta que hagi pretès acusar els expresidents quan ell mateix va cometre, amb les seves actuacions, el mateix presumpte delicte. En tot cas, el magistrat Joaquín Aguirre li ha recordat a la interlocutòria que si se salva d’estar imputat és per la prescripció tècnica dels delictes de corrupció esportiva i administració deslleial.

Tampoc no considera, amb els seus fonaments jurídics, que, estant el club com a investigat, pugui ser alhora acusació i part afectada. O sigui, que la jugada de Laporta d’intentar carregar les tintes contra dos expresidents li ha sortit una mica al revés, segurament perquè els serveis jurídics actuals, a més de voler anar per lliure, no van estar encertats a l’hora de distingir entre els pagaments a Negreira i els concertats, realment estranys i inexplicables, a través de Josep Contreras. Un altre nyap, que no és el primer ni serà l’últim de l’àrea jurídica.

(Visited 248 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari