L’Audiència Nacional envia a judici Fernández Díaz i l’excúpula d’Interior per l‘’operació Kitchen’

El magistrat rebutja la petició dels socialistes de declarar la responsabilitat civil a títol lucratiu del PP

L'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu d'una compareixença (ACN)

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha acordat obrir judici oral contra l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i l’excúpula del ministeri per l’operació Kitchen, l’operatiu policial posat en marxa suposadament per robar a l’extresorer del PP Luis Bárcenas material relacionat amb la investigació judicial del cas Gürtel. La resolució inclou els delictes de suborn, tràfic d’influències, malversació, encobriment, contra la intimitat, obstrucció i organització criminal,

Així, s’inclouen tots els delictes plantejats per les acusacions, exercida per la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat, el PSOE, Podem i la família Bárcenas. El magistrat rebutja la petició dels socialistes de declarar la responsabilitat civil a títol lucratiu del PP i l’estableix de forma subsidiària per a l’Administració General de l’Estat en cas que els investigats siguin condemnats.

A més de l’exministre, el jutge també envia judici qui va ser secretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez, l’exdirector adjunt operatiu de la policia Eugenio Pino, els responsables policials José Luis Olivera, Marcelino Martín Blas, José Ángel Fuentes Gago, Bonifacio Díez Sevillano, Enrique García Castaño, Andrés Manuel Gómez Gordo, l’excomissari José Manuel Villarejo i el xofer de Bárcenas, Sergio Ríos Esgueva.

Pel que fa a les fiances per responsabilitat civil, García Castellón acorda imposar-ne una de 120.000 euros per a Fernández Díaz, Martínez i Pino; una de 100.000 euros per a Villarejo i Ríos; de 20.000 per a Gómez Gordo, i de 3.000 per a la resta, excepte per a García Castaño, a qui fixa la fiança en 2.000 euros. D’altra banda, en referència a Olivera, Fuentes Gago i Díez Sevillano, el jutge rebutja arxivar el cas com havia demanat la Fiscalia, a qui li dona tres dies per formular escrit d’acusació o renunciar-hi.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari