La Generalitat preveu que l’economia creixi enguany un 2,4%

L'estimació del Departament d'Economia i Hisenda per al 2024 és un increment de PIB de l'1,8%

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas

El Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat ha difós aquest dilluns la previsió que l’economia catalana creixerà un 2,4% el 2023 i un 1,8% el 2024. Les noves estimacions representen una millora de set dècimes en el pronòstic per al 2023, perquè s’han superat les expectatives del primer semestre, però una rebaixa de quatre dècimes respecte dels pronòstics per al 2024, per l’empitjorament de les perspectives globals, recull l’ACN.

Els càlculs de la conselleria que encapçala Natàlia Mas reflecteixen una moderació del creixement en un context d’elevada incertesa per la debilitat de la zona euro, la guerra a Ucraïna, la persistència en la inflació i els efectes de l’enduriment de les condicions financeres per l’alça de tipus, afegeix la mateixa informació. El creixement del 2,4%, en qualsevol cas, queda lluny del 5,5% registrat el 2022, un any marcat per la recuperació de l’efecte de la pandèmia de la covid-19.

Pel que fa a l’atur, la previsió és que la taxa caigui enguany fins al 9,3% i l’any vinent, fins al 9,2%, el nivell més baix des del 2008.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari