Qui té la culpa que no s’informi als usuaris afectats de les incidències a Rodalies: Renfe o la Generalitat?

La Generalitat. Més concretament, el Departament de Territori, del qual depenen les competències traspassades de Rodalies, a més dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. L’1 de gener del 2010 es va firmar el traspàs al govern de la Generalitat de part de les competències de la gestió de Rodalies que fins aleshores eren exclusives de Renfe. Entre aquestes competències hi havia la informació als passatgers, en el marc del “respecte al règim de drets i deures de les persones usuàries”.

Quan hi ha una incidència a Rodalies Renfe, TV3 envia immediatament un redactor perquè aconsegueixi declaracions dels viatgers que n’han patit les conseqüències. La funció d’aquest periodista és aconseguir que tres o quatre persones diguin que estan molt indignats, que arribaran tard a la feina o a la universitat i que ningú no els informa de res. TV3 atribueix tota la responsabilitat a Renfe però el cert és que si els passatgers indignats no reben la informació adequada del que els passa no és per culpa de l’empresa pública espanyola sinó del Departament de Territori de la Generalitat. És a dir, el problema tècnic és atribuïble a Renfe i el de manca d’informació al conseller/a de Territori, actualment Ester Capella.

A Ferrocarrils de la Generalitat també hi ha moltes incidències i retards. TV3 no hi envia mai cap redactor a recollir declaracions de passatgers indignats. Però les queixes de manca d’informació, igual que a Rodalies, també haurien d’anar adreçades al govern de la Generalitat.

El govern de la Generalitat està en campanya per demanar el traspàs complet de competències de Rodalies Renfe a l’administració catalana. La d’informar al client correctament la té des de fa 13 anys. I els usuaris no n’estan gens contents, encara que es pensin i els diguin que la culpa és de Madrid quan és de Barcelona.

(Visited 765 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari