Junts estudia sancionar els diputats que van trencar la disciplina de vot al Parlament

Madaula, Canadell, Dalmases, Cuevillas i Casol no van complir amb el vot a favor del grup a una esmena sobre el Mercat dels Ocells de la Rambla

JxCat estudia sancionar amb tres plens sense intervenir els cinc diputats que dimecres es van saltar la disciplina de vot al Parlament a la votació sobre el Mercat dels Ocells de la Rambla.

En concret, tres diputats de Junts no van votar –Aurora Madaula, Joan Canadell i Francesc de Dalmases– i dos més van votar en contra –Jaume Alonso-Cuevillas i Cristina Casol–, mentre que la resta de diputats de JxCat van votar a favor de les esmenes a la totalitat del projecte presentades per PSC i comuns. La majoria dels cinc diputats són de l’entorn de la presidenta de Junts, Laura Borràs.

La iniciativa, que havia recollit més de 56.000 firmes, plantejava que les administracions públiques protegissin les parades dels antics ocellaires, que des del 2009 es dediquen a la venda d’aliments i articles turístics, entre d’altres, i que, segons el pla de transformació de La Rambla de l’Ajuntament de Barcelona està previst que siguin desmantellades.

Els diputats van trencar la disciplina de vot per estar en desacord amb el canvi de posició de JxCat, ja que, fins ahir al matí, el grup optava per votar en contra de les esmenes.

Aquest matí, el líder del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha cridat al seu despatx els cinc diputats i els ha comunicat la intenció de sancionar-los amb tres plens. Això no obstant, s’estan produint contactes interns entre la cúpula al Parlament i els afectats per intentar reconduir la situació.

(Visited 166 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari