Els socialistes sol·liciten un ple extraordinari sobre seguretat

El PSC constata un "increment objectiu i subjectiu" de la inseguretat als carrers

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en el seu torn al debat de política general al Parlament (ACN)

El grup parlamentari del PSC ha registrat aquest dijous a la tarda la sol·licitud per celebrar un ple extraordinari al Parlament sobre seguretat. El cap de l’oposició i líder del partit, Salvador Illa, ja ho va avançar durant la sessió de control al president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest dimarts.

El primer secretari del PSC va esmentar els episodis dels darrers dies amb actes violents a Molins de Rei, Vic, el Penedès, Manresa i Barcelona, i va denunciar que la seva aparició, la coincidència en el temps i la resposta que han tingut han creat una “sensació d’inseguretat i impunitat” en la societat catalana.

El grup majoritari de la cambra constata un “increment objectiu i subjectiu” de la inseguretat als carrers.

En aquest sentit, el PSC demana que el ple celebri una sessió monogràfica amb la intenció de reclamar “un canvi de rumb” al Govern que “redreci la situació”.

En l’exposició de motius de la petició per reclamar aquest ple extraordinari, els socialistes apunten que la Generalitatté té la responsabilitat i l’obligació de garantir la seguretat pública. I que, per fer-ho, disposa de competències, de recursos humans, materials i legislatius, així com de capacitat per a definir l’orientació de les polítiques de seguretat.

El Pla General de Seguretat Pública de Catalunya és l’instrument legalment previst a tal efecte. “Lamentablement” -afegeix el text-, el Govern ha trigat més de tres anys a promulgar-lo.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari