L’Ajuntament de Terrassa adverteix l’empresa de càtering a les escoles per les escasses racions

Les crítiques de famílies a l'inici de curs han dut a avaluar si s'estan incomplint les condicions del plec de clàusules

Un plat a taula en un menjador escolar (ACN)

L’Ajuntament de Terrassa ha advertit l’empresa Mediterrània de Càtering per un possible incompliment dels requisits i criteris establerts en el contracte dels menjadors escolars. El consistori ha rebut crítiques de les famílies pel menjar que reben els infants, motiu pel qual la setmana passada es van reunir amb l’empresa per advertir-la que “s’aplicaran els mecanismes legals de seguiment de l’acompliment del contracte”, segons fonts municipals. Els menús s’han de basar en la “Guia per a les famílies i escoles en alimentació saludable en l’etapa escolar” i el document “Criteris alimentaris per a la contractació de la gestió del menjador dels centres educatius” de l’Agència de Salut Pública i del Programa de Revisió de Menús escolars (PReME).

L’Ajuntament va traslladar  a la firma la setmana passada, en una reunió, que la confecció dels menús diaris ha de complir les recomanacions sobre l’aportació calòrica, altres característiques nutricionals exigibles i garanties higièniques i sanitàries dels aliments, fixant les quantitats, varietats i pes d’articles alimentaris necessaris per a la seva confecció. Això suposa que ha de contenir primer plat, segon plat, guarnició, postres pa i aigua, i amb unes racions adequades al que correspon per a la canalla.

El consistori també va traslladar l’obligació de complir amb les necessitats dels infants relacionades amb intoleràncies o al·lèrgies, així com les ràtios de monitoratge establertes en el mateix contracte i garantir els drets en les condicions laborals del personal contractat al servei. Per tot plegat, la Comissió de Menjadors del Consell Escolar Municipal del pròxim 9 d’octubre té previst acabar de concretar les propostes per verificar i assegurar el correcte compliment del que està establert en el Plec de Clàusules del contracte.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari