El Parlament destinarà 850.000 euros anuals més als assessors dels grups polítics

El pressupost total de la cambra catalana el 2024 disminueix un 10,5% respecte a l'any passat

La presidenta del Parlament, Anna Erra, amb les vicepresidentes Assumpta Escarp i Alba Vergés a la reunió de la Junta de Portaveus (Parlament)

El pressupost del Parlament de Catalunya per al 2024 és de gairebé 60 milions d’euros, un 10,5% menys que el de l’any anterior, una reducció s’explica, principalment, per les modificacions en les subvencions. Fins ara, el pressupost del Parlament pagava la totalitat de les subvencions, tant la corresponent als partits com la del funcionament dels grups parlamentaris, i a partir d’ara, des dels pressupostos de la Generalitat es pagarà a les formacions polítiques.

A la pràctica, això suposarà que la cambra no hagi de destinar els 9 milions que fins ara pagava als partits. Els comptes també inclouen l’augment de 850.000 euros anuals perquè els grups contractin assessors. Cada grup decidirà si vol destinar-los a tenir més assessors o bé per millorar-los el sou.

La Mesa ampliada va aprovar els comptes del Parlament dijous passat, amb els vots a favor de PSC, ERC i Junts; l’abstenció de Cs i CUP; i el vot en contra dels comuns i Vox. El PP no va participar de la reunió. Tot i això, els detalls dels números no s’han fet públics fins aquest dimarts. A partir d’ara el ple del Parlament haurà d’aprovar els comptes i després s’enviaran al govern català perquè els inclogui en el projecte de llei dels pressupostos de la Generalitat per al 2024.

Fins ara, la cambra catalana gastava 2,9 milions d’euros anuals en assessors i, amb les modificacions, el pressupost del 2024 per a aquest àmbit puja a 3,7 milions. Així doncs, cada any es gastaran uns 850.000 euros més. De fet, aquesta modificació ja s’ha començat a aplicar des del 15 de setembre i ha suposat un increment de 240.000 euros per al 2023.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari