Un de cada quatre passatgers de la Línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat, insatisfet amb el servei

El perfil de la xarxa social X, ple de queixes dels usuaris pels retards, incidències i informació defectuosa o inexistent d’una de les tres úniques grans línies que gestiona FGC

Cartell anunciant del perill que comporta la línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) només gestiona tres grans línies de servei ferroviari a Catalunya. Són Llobregat-Anoia, de 138 kilòmetres d’extensió; Lleida-La Pobla de Segur, de 89, i Barcelona-Vallès, de 33,2. La que rep més queixes per part dels usuaris per les nombroses incidències i problemes que pateix és la que uneix la plaça d’Espanya, a Barcelona, amb Igualada i Manresa. Un de cada quatre usuaris es considera insatisfet per com funciona aquesta línia.

Al “Resum Informe Integrat de Gestió de FGC” corresponent a l’any passat s’hi llegeix que un 23,50% dels usuaris de la línia Llobregat-Anoia estan insatisfets amb el servei. La insatisfacció dels passatgers és d’un 21,70% en el cas de la línia Barcelona-Vallès i d’un 20,20% en el de la que uneix Lleida i La Pobla de Segur. En aquest resum no s’informa del grau de satisfacció dels usuaris de les línies metropolitanes que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat (L6, L7, L8 i L9). El ramal que va de Barcelona a Manresa està identificat com a R5 i R50 i el que va a Igualada com a R6 i R60.

El Departament de Territori va reconèixer, en la resposta a una pregunta del diputat del PSC Jordi Terrades, que, entre gener i novembre del 2022, s’havien produït 26 incidències a la línia Llobregat-Anoia, una xifra molt per sota de les que realment es van produir. Només cal consultar les informacions sobre incidències que han denunciat els usuaris d’aquesta línia en les darreres setmanes a la xarxa social X per contrastar que n’hi ha moltes més de les que va reconèixer el Departament. De les 26 incidències amb alteracions i retards en les circulacions, Territori en va imputar 10 a avaries dels trens, cinc a problemes en les infraestructures, 2 en les vies i 1 en la catenària. La resta venien agrupades en els inconcrets capítols descrits com “agents” i “altres”. El 16 de maig, un tren de mercaderies de FGC va xocar contra un tren de passatgers d’aquesta empresa pública, a Sant Boi del Llobregat, amb el balanç d’un mort –el conductor d’aquest segon comboi- i prop de 90 ferits. A la resposta de Territori a Terrades només hi consten quatre incidències aquell mes: tres d’“infraestructura” i una d’“agents”. En quin apartat va col·locar aquest dramàtic accident?

La insatisfacció dels usuaris de la línia Llobregat-Anoia es fa palesa a la xarxa social X on hi apareixen sovint les seves queixes per les mancances i incidències en el servei. Alguns d’aquests usuaris consideren que aquesta línia rep menys atenció que la resta de les que gestiona FGC. El 21 d’agost, un passatger comentava irònicament un dels nombrosos problemes en aquest servei: “Com que últimament falleu molt per la línia Llobregat-Anoia, no?”. Uns dies abans, un altre usuari explicava que havia renunciat a utilitzar aquest servei de FGC per la poca freqüència de pas dels trens: “Torno a pujar en cotxe a Manresa perquè els trens passen cada una hora i no em dona la gana trigar dues hores o més en fer l’encàrrec quan el puc fer en 40 minuts en total. M’obligueu a contaminar. Horaris del segle passat…”.

Les protestes per la poca freqüència de pas dels trens és una de les més habituals en aquesta línia i s’han accentuat aquest estiu, que ha estat especialment caòtic a FGC. “Modifiqueu ja la freqüència de trens!!!”, reclamava un passatger el 9 d’agost. I afegia: “sardines en ple agost”. “I per a quan les millores dels trens de la línia Llobregat-Anoia?”, va preguntar un altre passatger com a comentari a un post de FGC en el qual exhibia un nou tren de la línia Barcelona-Vallès. D’altres es queixen que el tren inverteix dues hores en anar d’Igualada a Barcelona.

Combois on els viatgers s’amunteguen a les hores punta o durant les vacances per la reducció del servei, retards freqüents dels quals o no se n’informa o només es fa quan els usuaris demanen explicacions a través de les xarxes socials, manca de seguretat o descontrol en la temperatura a l’interior dels vagons, són altres queixes d’aquests usuaris que manifestaven la seva insatisfacció en la Memòria de FGC de l’any passat. Vist que els problemes no s’han resolt sinó que s’han agreujat en el que portem de 2023, tot fa pensar que a la Memòria d’aquest any el percentatge d’insatisfets amb la Línia Llobregat-Anoia superarà el prop del 25% de l’any passat.

(Visited 148 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Un de cada quatre passatgers de la Línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat, insatisfet amb el servei”

Feu un comentari