La UE avala que Espanya no apliqui peatges a les autovies

Dona llum verda a l'addenda del Pla de Recuperació i desbloqueja més de 93.000 MEUR en ajudes

Peatges a les carreteres catalanes

Brussel·les ha donat llum verda a la segona part del pla de recuperació espanyol. La Comissió Europea desbloqueja 94.000 milions d’euros a canvi de reformes. S’hi recull, per exemple, no recuperar els peatges de les autopistes a canvi de fomentar el transport de mercaderies ferroviari.

La majoria d’aquesta pluja de milions seran en forma de préstecs. Concretament, l’economia espanyola rebrà 84.000 milions d’euros a retornar i gairebé 10.000 més per a un apartat creat per mitigar els efectes de la guerra a Ucraïna i la crisi energètica.

A canvi, el govern espanyol ha hagut de fer més d’una cinquantena de canvis per reforçar el compromís amb la transició ecològica i el canvi climàtic; per exemple, es confirma la modificació del polèmic punt dels peatges. Finalment, no s’implementaran ni a les autovies ni autopistes, però a canvi s’invertirà en el transport ferroviari, sobretot en el sector de les mercaderies.

La vicepresidenta i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha celebrat la llum verda per part de Brussel·les al pla. “Avui fem un pas important per posar en marxa la segona fase de pla de recuperació. Amb aquests recursos podrem reforçar els projectes que ja estan en marxa i culminar l’ambiciós programa d’inversions fins al 2026”.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari