Torra i Costa recorren al TC acusant el govern d’Espanya d’espiar-los amb Pegasus

L'expresident de la Generalitat i l'exvicepresident del Parlament alerten que l'amnistia pot perjudicar la seva demanda a Estrasburg

Quim Torra i Josep Costa en una imatge d'arxiu

L’expresident de la Generalitat Quim Torra i l’exvicepresident del Parlament Josep Costa han presentat un recurs al Tribunal Constitucional contra el president del govern, Pedro Sánchez, i l’executiu espanyol per l’espionatge dels seus telèfons mòbils mitjançant el programa Pegasus.

En el recurs, denuncien la intervenció, escolta, sostracció, recopilació, tractament, ús, difusió i emmagatzematge de la informació i les seves comunicacions, recull l’ACN. També acusen el govern espanyol d’haver-los espiat indirectament a través dels dispositius dels seus col·laboradors i companys.

Torra i Costa, d’altra banda, alerten que una possible amnistia dels responsables d’aquest espionatge podria fer descarrilar la seva demanda contra Espanya a Estrasburg, afegeix la mateixa informació.

L’expresident de la Generalitat i l’exvicepresident del Parlament remarquen que no hi havia cap autorització judicial i que fins i tot en el cas que hi fos, seria igualment il·legal per la “manca de les garanties democràtiques mínimes”. Així mateix, subratllen que el programa Pegasus és “incompatible amb l’estat de dret i les garanties democràtiques bàsiques”.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari