Els grups independentistes defensen per separat l’amnistia i l’autodeterminació al Parlament

La Mesa de la cambra catalana admet a tràmit totes les propostes de resolució pel debat de política general

Aragonès amb Batet

La Mesa del Parlament ha admès a tràmit totes les propostes de resolució registrades pels grups parlamentaris de cara al debat de política general. Els grups tenien un límit de 20 propostes per cap amb tres punts cadascuna, de manera que finalment s’ha registrat uns 480 punts.

Al llarg d’aquest dijous, i fins a les cinc de la tarda, els grups tenen un segon termini per transaccionar alguna proposta de resolució, que la Mesa també haurà d’admetre a tràmit. Les votacions seran el divendres a partir de les 9 del matí. Cada grup tindrà un torn de deu minuts per exposar les seves iniciatives i posicionar-se amb relació a la resta.

Els tres grups independentistes han presentat propostes per separat sobre amnistia i autodeterminació, cadascuna amb els matisos estratègics que defensa cada partit, mentre que els comuns es limiten a defensar l’amnistia sense entrar en la qüestió del referèndum i el PSC reivindica el “diàleg en el marc de la Constitució”.

Per la seva banda, Vox, Cs i el PPC han registrat les seves pròpies propostes per demanar que es rebutgi l’amnistia. A banda, tant Junts com el PSC han registrat una iniciativa perquè el Parlament voti la “manca de confiança” en el govern de la Generalitat, i els socialistes hi afegeixen la constatació que l’executiu “va en detriment de l’estabilitat que necessita Catalunya”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari