El jutge del Cas Negreira imputa al Barça per suborn

Seria un tribunal popular el que decidís si els imputats són innocents o culpables

L'exvicepresident del Comitè Tècnic dels Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira

El jutge Joaquín Aguirre, instructor del cas Negreira, ha emès una interlocutòria en què acusa el FC Barcelona, els expresidents del club Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, i altres investigats de cometre un delicte de suborn, en considerar que la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de què depèn el Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), és una entitat privada que exerceix funcions de naturalesa pública. Així ho ha informat El Periódico, que ha tingut accés a aquesta interlocutòria i diu que el jutge sosté que José María Enríquez Negreira, exvicepresident del CTA, “exercia funcions públiques” i l’equipara a un funcionari a efectes penals. El procés es tramitarà per la llei del jurat, i seria un tribunal popular el que decidís si els imputats són innocents o culpables.

A la seva interlocutòria, el jutge destaca que Enríquez Negreira va rebre més de set milions d’euros al llarg de 18 anys, a través d’empreses pròpies o del seu fill, i ha argumentat que el club blaugrana va deixar de pagar-lo quan va cessar en el càrrec de vicepresident del comitè tècnic, cosa que entreveu una possible connexió entre els pagaments i el seu càrrec al CTA.

El jutge Aguirre també emfatitza que la RFEF té un caràcter de persona juridicopública a causa del seu paper en la regulació de les competicions de futbol. En conseqüència, atribueix el delicte de suborn a qualsevol persona que “participi en l’exercici de la funció pública”, cosa que inclou no només funcionaris públics, sinó qualsevol persona que efectivament exerceixi una funció pública. Es diferencia entre suborn passiu (Enríquez Negreira i el seu fill) i suborn actiu, imputat al FC Barcelona i altres involucrats.

Així mateix, el jutge recalca que, segons el seu parer, “no estem davant un delicte de corrupció esportiva entre particulars”. El suborn només exigeix que es demostri que un funcionari o autoritat pública ha sol·licitat diners, regals, favors o alguna compensació per prendre una decisió injusta en les seves competències.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari