Bustos torna el novembre al banc del acusats per la peça 33 del cas Mercuri

L'exalcalde de Sabadell afronta una possible condemna de dos anys d'inhabilitació per presumpta omissió del deure de perseguir delictes

Manel Bustos, a la comissió Pujol al Parlament
Manel Bustos, a la comissió Pujol al Parlament

Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell (PSC), tornarà al banc dels acusats els dies 9, 10, 27 i 28 de novembre per ser jutjat per la presumpta comissió d’un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes, corresponent a la peça 33 del cas Mercuri.

Bustos afronta una possible condemna de dos anys d’inhabilitació especial per la seva participació, l’any 2010, en una reunió durant la qual es va convèncer un empresari que no revelés gravacions que demostraven la implicació de Jordi Soriano, exregidor del PP, en un delicte de suborn.

Serà el quart judici de l’exalcalde socialista per la macrocausa Mercuri, que suma 38 peces, de les quals resten encara nou pendents de judici. Fins ara, la justícia li ha imposat tres condemnes. De fet, actualment compleix una de tres anys per tràfic d’influències.

Entre els acusats en el judici de la peça 33 del cas Mercuri també hi ha Josep Miquel Duran, exintendent de la Policia Municipal de Sabadell, assenyalat com a autor material del delicte, i Manuel Somoza, exdirector de l’àrea d’Urbanisme del consistori sabadellenc, considerat cooperador necessari.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari