Trenta-dos membres del Consell de la República acusen Toni Comín de beneficiar “persones pròximes” amb “despeses innecessàries”

Un sector de l’Assemblea de Representants de l’entitat que presideix Carles Puigdemont considera que l’ex-conseller de Salut posa en risc el projecte “per motius personals”

El vicepresident del Consell de la República Catalana, Toni Comín, en una intervenció al Parlament europeu

Trenta-dos membres de l’Assemblea de Representants del Consell de la República Catalana han difós una carta oberta al seu president, Carles Puigdemont, en la que acusen el seu vicepresident, Toni Comín, de gestionar l’entitat fent “despeses innecessàries” i beneficiant “persones pròximes”, a més d’actuar de forma despòtica. El comunicat es pregunta, en parlar de les despeses que considera innecessàries del Consell de la República, “si els proveïdors beneficiaris d’aquestes despeses de representació, muntatge d’esdeveniments i equip tècnic multimèdia no han estat una via de negoci d’un cercle reduït de persones pròximes al vice-president”.

“La presència i les accions de Toni Comín, amb una trajectòria política molt fluctuant (dins d’alguns partits avui espanyolistes), i mogut per la promoció d’interessos personals, posen en risc aquest projecte vital”, es llegeix en aquest carta a Puigdemont, on els seus autors també diuen que el seu vicepresident ha “insistit reiteradament que l’Assemblea de Representants hauria d’acatar les directrius i donar suport a les orientacions polítiques del govern. Aquesta postura seria aberrant en qualsevol sistema parlamentari seriós i també ho és per l’Assemblea, la cambra legislativa triada pels ciutadans registrats al Consell i, per tant, dipositària directa de la sobirania popular de la nostra institució”.

La decisió de fer pública aquesta carta oberta respon, segons els seus autors, a la decisió de Comín, com a responsable tècnic del Consell, d’ordenar l’eliminació dels correus institucionals dels seus representants, la qual cosa ha impossibilitat fer-la arribar a la resta de membres de l’entitat per mecanismes interns. La crítica a la seva gestió acaba amb l’afirmació que “cada dia que passa amb ell en una posició clau, temem que el projecte del Consell pugui estar marcat per la desconfiança, el despotisme i, fins i tot, per l’obsolescència”.

El comunicat conclou adreçant-se a Puigdemont dient-li que “amb un profund sentiment d’amargor i amb la mà al cor, us instem a revertir aquesta deriva perillosa que no només posa en risc l’existència del Consell, sinó també la confiança i l’esperança del poble català que encara creu en la viabilitat i l’eficàcia de l’estratègia política de l’exili. Aquesta és una crida a la supervivència de la nostra institució i a la continuïtat de la lluita per la independència de Catalunya”.

(Visited 4.759 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari