Alexia Putellas: «Demanem tolerància zero amb qualsevol que hagi aplaudit un abús»

La jugadora del Barça i de la selecció espanyola assegura que en cap moment han volgut "treure o posar un entrenador" i confia que les reunions dels últims dies marquin "un abans i un després"

Alexia Putellas

Alexia Putellas assegura que en cap moment han volgut “treure o posar un entrenador” al capdavant de la selecció espanyola, sinó “denunciar actituds o conceptes amb els quals el vestuari no acabava d’estar còmode”, i ha confiat que les reunions dels últims dies siguin “un abans i un després” en el dia a dia de la selecció i en l’esport femení.

Així ho ha explicat la jugadora del Barça i de la selecció espanyola en la roda de premsa prèvia al partit de la Nations League contra Suècia, aquest mateix divendres. Ho ha fet acompanyada d’Irene Paredes.

Tal com ha explicat Putellas, feia molt de temps que les jugadores reclamaven ser escoltades. Detectaven, ha dit, una “discriminació sistèmica” del femení. “Vam haver de batallar molt, i això porta un desgast que nosaltres no volem tenir”, ha reiterat.

Però tot plegat va esclatar el dia de la final del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda i el petó no consentit de l’aleshores president de la RFEF, Luis Rubiales, a Jenni Hermoso. “Van passar uns fets inadmissibles, i la posterior assemblea va ser la gota que va fer vessar el got”, ha detallat. “Demanem tolerància zero amb qualsevol que hagi aplaudit un abús”, ha afegit.

Putellas i Paredes han confirmat que no tenien cap intenció de presentar-se a la convocatòria, però el temor a unes possibles sancions va fer que canviessin d’opinió. Per a Paredes, “no era el moment”, però van acceptar desplaçar-se i tenir unes reunions amb el Consell Superior d’Esports i la Federació.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari