14 països de la Unió Europea, reacis a admetre com a llengües oficials el català, el basc i el gallec

Aquest tipus d'acords necessita el vot unànime dels 27 i, ara com ara, sestaria lluny d'aconseguir els suports necessaris

Parlament Europeu (Estrasburg)
Parlament Europeu (Estrasburg)

14 països de la Unió Europea es mostren reacis a donar suport a la proposta del Govern de Pedro Sánchez que el català, l’eusquera i el gallec siguin llengües oficials de la UE. Aquest tipus d’acords necessita el vot unànime dels 27 i, de moment, estaria lluny d’aconseguir els suports necessaris.

És difícil que s’arribi a un acord dimarts que ve tot i que l’executiu espanyol està aprofitant la presidència d’Espanya a la UE per impulsar la mesura i que s’ha ofert a assumir el cost econòmic que suposaria dur-la a terme.

El divendres es va realitzar una trobada d’ambaixadors a Brussel·les per preparar la reunió del dimarts per valorar la modificació exprés del reglament sobre llengües oficials. La paraula que més es va escoltar va ser “dubtes” respecte a l’impacte de la mesura tant en el funcionament de la UE com en el cost, segons van indicar fonts europees a EP.

(Visited 156 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari