El president del PNB es reuneix amb Puigdemont a Bèlgica amb la investidura de fons

Jordi Turull i Joseba Aurrekoetxea també participen en la trobada, de dues hores i mitja de durada

Carles Puigdemont amb Andoni Ortuzar

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el president del PNB, Andoni Ortuzar, han mantingut una trobada aquest divendres a Waterloo per –segons apunta un comunicat consensuat de Junts i PNB- “estrènyer relacions i analitzar el complex panorama polític que les eleccions del 23-J han deixat a l’Estat espanyol”.

En la reunió, de dues hores i mitja de durada, també hi ha participat el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el responsable d’Organització del PNB, Joseba Aurrekoetxea. Segons les dues formacions, Ortuzar i Puigdemont “han compartit posicions i expectatives” de cara al procés d’investidura.

Es tracta de la primera trobada oficial entre Puigdemont i Ortuzar i “s’emmarca en els contactes periòdics que mantenen les dues formacions”. Les dues parts han coincidit a apuntar que s’ha tractat d’una reunió “cordial i profitosa”, i s’hi ha parlat de “com intensificar i optimitzar les relacions entre els dos partits i entre Catalunya i Euskadi”.

Tot plegat a onze dies del debat d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo, que previsiblement serà fallida per manca de suports (el PNB nega cap possibilitat d’una entesa en una equació on hi hagi Vox) i en vista d’un possible encàrrec a Pedro Sánchez. El líder del PSOE necessitaria acord amb Junts, a més d’ERC, el PNB i altres.

Així, segons el comunicat, a la reunió “també s’ha analitzat la conjuntura política actual” en un moment en què “els dos partits juguen un paper clau davant una eventual negociació per a la investidura que encara no ha començat”. El PNB ha afegit al seu comunicat que tenia agendada la visita a Waterloo “des de fa temps”.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari