El Tribunal Suprem arxiva els recursos de Vox i Cs contra els indults als ‘Jordis’

Partits i diputats no tenen legitimació per impugnar la mesura de gràcia

Cuixart i Sànchez abans de ser empresonats
Cuixart i Sànchez abans de ser empresonats

El Tribunal Suprem (TS) ha arxivat per manca de legitimació els recursos que van interposar Vox i tres exdiputats de Ciutadans (Cs) contra els indults concedits el 2021 pel govern d’Espanya a Jordi Cuixart, expresident d’Òmnium Cultural, i Jordi Sànchez, expresident de l’ANC i exsecretari general de Junts.

Després que la secció cinquena de la sala contenciosa-administrativa del Suprem resolgués inicialment, el gener del 2022, que PP, Cs i Vox no tenien un interès legítim per recórrer contra els indults, un canvi en la composició de la secció cinquena va propiciar una rectificació dels magistrats, que van estimar els recursos i van avançar que dirien la seva sobre la legitimació quan dictessin sentència.

El Suprem, que ja va arxivar els recursos interposats contra els indults concedits a Carme Forcadell, Joaquim Forn i Josep Rull, no ha entrat tampoc ara en el fons dels recursos relatius a Cuixart i Sànchez, però fonts del Suprem citades per l’ACN expliquen que encara estan pendents de ser analitzats la resta de recursos contra els indults a tots dos, com els del PP i l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. A més, resten pendents encara els  corresponents a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari