Llarena obre la porta a debatre sobre l’amnistia: “Primer cal veure si és constitucional”

Diu que calen molts matisos que encara es desconeixen per prendre una decisió sobre la constitucionalitat de l'amnistia

Pablo Llarena
Pablo Llarena

El jutge Pablo Llarena obre la porta a debatre sobre l’amnistia. En una conferència a la facultat de dret de la Universitat de Burgos, l’instructor de la causa del procés al Tribunal Suprem ha dit que primer cal aclarir si hi cap a la Constitució, i que per fer-ho encara és aviat.

El lletrat considera que encara no hi ha prou detalls, però es mostra partidari d’estudiar-ho. “Calen molts matisos que encara no estan sobre la taula, i llavors podrem veure si és o no constitucional”, ha aclarit.

Ara bé, també diu que en cas que no fos constitucional, el debat s’hauria d’acabar de cop. En el cas que sí que hi tingui cabuda, però, apunta que caldrà veure si la llei és legítima i justificable.

Pel que fa a Carles Puigdemont, defensa que si demana l’amnistia és perquè sap que ha comès un delicte. De fet, assegura que el procediment judicial deixa clar que “hi ha indicis racionals de criminalitat”, i que a més “hi ha un delicte de malversació que encara no s’ha derogat”.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari