Com ha reaccionat TV3 davant la notícia que un dels seus redactors de Política pujava missatges partidistes a la xarxa X?

TV3 no se sap, perquè mai no respon públicament a aquestes denúncies, però el periodista afectat, Marc Guadilla Angrill, ha passat a privat el seu perfil a la xarxa X. El passat 18 d’agost, Guadilla, va fer un post comentant una informació de Rodalies Renfe sobre una incidència en el servei en el qual se sumava a la línia oficial de TV3 de desprestigiar la companyia ferroviària espanyola. Guadilla, que procedeix de la ràdio andorrana i és redactor de la secció de Política de TV3 des de fa quatre anys, va penjar un mem d’un home bevent vodka i va afegir aquest comentari: “Proposo un xarrup per cada incidència de Rodalies”. Una usuària de X li va demanar si també bevia cerveses cada cop que el partit de Jordi Pujol cobrava un 3% de comissió en un contracte públic. Guadilla va considerar que aquest missatge era “intimidatori” i va demanar a la usuària que seguissin el debat amb missatges privats. Ella va ironitzar amb la decisió del redactor de TV3 de sumar-se públicament a la campanya independentista de reclamar el traspàs de la Generalitat i va intentar-li enviar un missatge privat. Es va trobar, però, que Guadilla l’havia blocat.

El periodista de la televisió pública no només va blocar aquesta usuària sinó que hores després que EL TRIANGLE informés del seu post contra Rodalies Renfe va passar el seu perfil a privat. És a dir, només hi poden accedir les persones que ell autoritzi. No se sap si va ser una idea seva o suggerida per la direcció de TV3. El director de la televisió pública, Sigfrid Gras, va dir al Parlament fa mesos que per evitar que els seus professionals vulnerin el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s’havia creat una comissió interna específica. Aquesta comissió la presidia el periodista Eduard Boet, que ja s’ha jubilat. Del funcionament i expedients oberts per aquesta comissió no se’n sap res. Si tots els professionals de TV3 tanquessin els perfils on en perjudiquen la imatge de neutralitat amb posts partidistes, la xarxa X perdria un bon grapat de perfils públics.

(Visited 465 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari