Per què Xavi encara s’ha de guanyar una renovació més enllà del 2025?

Xavi Hernández

La continuïtat de Xavi Hernández a la banqueta del FC Barcelona continua depenent de si l’equip supera aquesta vegada el frustrant i desprestigiat baix nivell exhibit a les competicions europees. Per a la directiva, que ha aconseguit fitxar-li ni més ni menys que setze jugadors en un any i vuit mesos per tal de reinicialitzar l’equip que va heretar de Koeman -això sí, amb Araujo, Pedri, Gavi i Balde ja encaixats- Xavi ha de demostrar la seva capacitat per aprovar aquesta assignatura pendent després d’haver protagonitzat en una temporada i mitja quatre eliminacions sonades, dues a la primera lligueta de la Champions i dues a l’Europe League, potser encara més decebedores.

Per això, encara que s’ha especulat aquests dies que Xavi tenia lligada la seva renovació fins al final del mandat de Joan Laporta, el 30 de juny del 2026, altres fonts ben informades han refredat aquesta eufòria sobre la durada del nou contracte de Xavi i del seu ampli equip de treball. Les mateixes fonts atorguen, com no podia d’una altra manera, la màxima confiança en l’actual entrenador per part de Joan Laporta i no neguen que la seva renovació serà efectiva ben aviat, llevat que no accepti estirar la seva relació contractual per una temporada més, fins a la 2024-25. És a dir, una ampliació de mínims.

A les negociacions, la junta esgrimeix raons de fair play financer per anar estirant el moment d’abordar el tancament i el poliment definitiu d’una proposta sobre la taula de 30 milions plantejada per Xavi l’estiu passat, quan se sentia molt més fort que ara després de guanyar la Lliga i després de sentir-se acompanyat per l’staff tècnic, en aquell moment integrat per Mateu Alemany i Jordi Cruyff.

L’escenari ha canviat força en només uns mesos. Ara mana Deco, facilitant que Laporta pugui escudar-se una postura més distant sobre Xavi i limitada a seguir les instruccions del nou director tècnic, indubtablement sota el control de Jorge Mendes, que ha aconseguit imposar el seu criteri i interessos allunyant Abde, Ansu Fati i Èric Garcia, amb els quals Xavi comptava, i forçant l’arribada de Joao Félix, a qui no volia a la seva plantilla.

Xavi, és evident, ha perdut aquest primer torcebraç i es juga el seu futur, més enllà del sense sentit que en aquest moment el seu compromís estigui limitat al 30 de juny que ve, a convèncer Deco del seu talent per fer jugar aquest equip molt millor i més regularment que fins ara, i, sens dubte, conduir-lo força més enllàla primera fase de la Champions que el sorteig li ha facilitat superar en un 90%. Xavi ho té bé per renovar. Però no tan fàcil com per signar més d’un any, per ara.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari