CCOO veuria un “greu retrocés” revertir les obres del Consell de Cent

El sindicat critica que "una vegada més" es prioritzin "les idees mercantilistes" per sobre la salut i la sostenibilitat

Panell informatiu d'obres al Consell de Cent de Barcelona

Comissions Obreres (CCOO) ha afirmat aquest divendres que revertir les obres de l’Eix Verd del Consell de Cent de Barcelona i “posar en perill” la transformació de la Via Laietana seria un “greu retrocés”. “Rebutgem que les idees mercantilistes sobre l’ús de l’espai públic es posin, una vegada més, per sobre de la salut de les persones i de la sostenibilitat i el progrés de les ciutats”, ha assenyalat el sindicat en un comunicat en què també qualifica de “contra natura” oposar-se a la tendència d’altres ciutats europees a transformar els carrers per pacificar-los i a la lluita contra el canvi climàtic. D’altra banda, CCOO ha alertat que Barcelona està “molt lluny” de les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de destinar 10 metres quadrats de superfície verda per habitant.

“A l’Eixample amb totes les actuacions realitzades i les previstes (interiors d’illes i eixos verds) tot just s’arriba a prop dels quatre metres quadrats per habitant. Queda molt camí per fer”, ha afegit CCOO. El sindicat també ha reclamat un pacte de ciutat sobre ambientalització de la ciutat amb l’objectiu de prioritzar la ciutat, els districtes i els barris d’espais de zona verda que s’acostin a les recomanacions de l’OMS.

Aquest dijous, un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona va revocar l’aprovació de l’anomenat eix verd de Consell de Cent en considerar que per tirar-lo endavant s’havia d’haver aprovat una modificació urbanística del Pla General Metropolità (PGM) i no només un projecte d’obres ordinari. L’Ajuntament va anunciar ahir a la tarda que recorreria la resolució judicial. D’aquesta manera, va donar la raó a Barcelona Oberta, la Unió d’Eixos Comercials i Turístics, i ha condemnat el consistori “a retornar les actuacions en l’estat que es trobaven amb anterioritat a la seva aprovació”. L’entitat ha descartat demanar que s’executi la sentència i confia en una nova etapa de diàleg amb el consistori encapçalat per l’alcalde Jaume Collboni.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari