USTEC, CGT i la Intersindical mantenen la vaga el primer dia del curs escolar 2023-2024

Els sindicats retreuen al Departament d'Educació de la Generalitat una manca de compromís "ferm"

Tall de la Via Augusta de Barcelona per part d'USTEC, CGT i la Intersindical, aquest 4 de setembre

Els sindicats USTEC-STEs (IAC), CGT i Intersindical han confirmat aquest dilluns que mantenen la vaga convocada el 6 de setembre, el primer dia lectiu del curs escolar 2023-2024, ja que retreuen una manca de compromís “ferm” al Departament d’Educació de la Generalitat, que encapçala la consellera Anna Simó.

“Aquest primer trimestre ens trobaran novament al carrer”, ha assegurat el portaveu de la CGT, Miquel González, que ha recordat que la mobilització forma part del cicle d’aturades que va començar dos anys enrere per revertir les retallades, recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Els sindicats exigeixen el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i un termini de cobrament, així com l’equiparació salarial per al professorat de l’FP i la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys, afegeix la mateixa informació.

L’anunci ha coincidit amb la presentació oficial del curs 2023-2024, durant la qual la consellera Anna Simó ha destacat que els alumnes en educació infantil i primària són ara 20.000 menys, però que, no obstant això, s’ha ampliat la plantilla de professors i de personal d’atenció educativa.

Segons les xifres oficials, Catalunya té 1.605.243 alumnes matriculats, uns 8.440 menys que el curs passat, i 81.335 docents, 1.190 més.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari