Aragonès defensa que l’amnistia deixi fora Borràs: “No té res a veure amb l’1-O”

El president vol una negociació "coordinada" amb Junts i celebra que ara s'apunti a la via de la negociació

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, defensa una amnistia que inclogui l’expresident, Carles Puigdemont, però en deixa fora la presidenta de Junts, Laura Borràs. “El seu cas no té res a veure amb l’1-O”, ha argumentat en una entrevista a TV3. Així mateix, també ha dit que la repressió no ha caigut sobre la policia i que el “problema” és la “repressió injusta” contra l’independentisme. El cap de l’executiu català vol una negociació “coordinada” amb Junts i ha celebrat que després d’un any en què ERC “en solitari” ha forçat l’Estat, ara JxCat s’apunti a la “via de la negociació” per resoldre el conflicte polític, i ha remarcat que és el partit de Turull i Borràs qui s’ha mogut.

Aragonès considera que Puigdemont “evidentment” ha d’estar inclòs en un acord d’amnistia, i ha afegit que serà un plaer rebre’l al Palau de la Generalitat com s’ha fet amb la resta d’exiliats. En canvi, n’ha exclòs Borràs, condemnada per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). “El seu partit i el seu entorn pot considerar que és injust, però els fets no tenen res a veure amb l’1-O i una amnistia fa referència a uns fets i no a unes persones”, ha remarcat.

Alhora, Aragonès ha exclòs els agents de policia encausats per l’1-O d’un eventual acord d’amnistia. “Qui està a l’exili? La policia? Qui ha estat a la presó? La policia? Qui té el patrimoni de la seva família embargat? La policia? No hi ha cap policia a l’exili. Enfoquem-nos on està al problema, que és la repressió injusta de l’independentisme”, ha afegit.

Gairebé un any després que Junts marxés del Govern, Aragonès creu que la possibilitat que en torni a entrar no està sobre la taula. “Haurien de passar moltes coses i un Govern necessita continuïtat. D’un Govern no es va entrant i sortint”, ha argumentat. Tot i això, ha remarcat que vol treballar conjuntament amb Junts “en tots els àmbits possibles”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari