Puigdemont dissol l’Assemblea de Representants del Consell de la República

El líder de l'organisme independentista proposa una reforma que es votarà en una consulta vinculant

Carles Puigdemont a l'Assemblea de Representants del Consell de la República

L’expresident de la Generalitat i líder del Consell de la República, Carles Puigdemont, ha anunciat a través d’una carta una reestructuració de l’organisme que implica la dissolució de l’Assemblea de Representants, el “parlament” del Consell. En l’escrit enviat als membres, el president de l’organisme independentista proposa crear dos òrgans de representació, una mesura que portarà a votació.

Així, Puigdemont pretén crear, d’una banda, una cambra de representació dels consells locals i de les bases del Consell “que tindrà l’objectiu de deliberar i prendre decisions sobre les accions” que l’organisme ha de dur a terme. D’altra banda, proposa una cambra que s’encarregarà de “l’elaboració de la legislació republicana”, en la qual podran participar “tots aquells experts i professionals necessaris” registrats al Consell. Amb la reforma, el líder de l’organisme independentista seria escollit per votació de tots els registrats.

Puigdemont justifica la reestructuració perquè assegura que cal “focalitzar-nos en l’objectiu final més que no pas en l’organització o el funcionament intern, que, d’altra banda, era una feina imprescindible en el primer període de l’Assemblea, però que no ha estat percebuda com una prioritat del Consell”. Segons explica en l’escrit, la voluntat del govern del Consell és que la consulta vinculant sobre la reforma es pugui celebrar “com més aviat millor, durant aquest pròxim mes de setembre”.

(Visited 177 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari