Demanen 23 anys de presó per a un acusat de matar la seva exdona asfixiant-la

El fiscal l'acusa de provocar-li una "agonia llarga" en tapar-li completament el cap amb plàstic i immobilitzar-la en una cadira

Audiència de Barcelona
Audiència de Barcelona

L’Audiència de Barcelona jutjarà el 4 de setembre un acusat de matar presumptament la seva exdona després immobilitzar-la en una cadira i asfixiar-la amb paper de plàstic transparent al domicili de Manresa. El fiscal creu que l’home va planejar matar-la després de saber que havia iniciat una nova relació, i denuncia que li va causar una “agonia llarga”. Després dels fets, l’home va marxar i va intentar suïcidar-se.

Segons els escrits del ministeri públic al qual ha tingut accés l’ACN, els fets van passar el 14 d’abril del 2021. L’acusat havia anat a portar les nenes a l’escola perquè aquella nit havien dormit a casa d’ell, i va coincidir amb la seva exdona. Un cop les menors van entrar a classe, ell li va proposar anar a l’habitatge on havien viscut plegats per recollir la documentació per fer la declaració de la renda. Van arribar-hi, i la víctima es va asseure en una cadira, “trobant-se relaxada i sense que la conducta de l’acusat fins al moment pogués fer-li sospitar que alguna cosa negativa podria passar-li”.

Va ser aquí quan, segons el fiscal, l’acusat es va “aprofitar d’aquesta situació de tranquil·litat i despreocupació de la dona” i la va immobilitzar a la cadira d’una forma “totalment per sorpresa i inopinada per a ella, que no podia esperar aquell atac sobtat i impetuós”. Ho va fer utilitzant paper de plàstic transparent, des de la cintura fins al cap i fent diferents voltes, per evitar que pogués alliberar-se. En el cas de la zona del cap, va fer diverses voltes que li comprimien el rostre impedint que la víctima pogués respirar, ja que tenia totalment tapats la boca i el nas, cosa que va suposar-li “un patiment afegit i innecessari”, ja que la “immobilització total i l’obturació de les vies respiratòries van comportar una agonia llarga durant el temps que va intentar desesperadament alliberar-se de l’opressió”, ha remarcat el fiscal.

Durant els intents, va caure a terra amb la cadira, la posició en què la van trobar, ja sense vida, els seus pares hores després, preocupats perquè no els contestava ni responia les trucades. El fiscal també subratlla que l’acusat era plenament coneixedor de què passaria, tot dient que va actuar “amb el propòsit de posar fi a la vida o acceptant aquest resultat com a conseqüència molt probable de l’acció que portaria a terme”. L’autòpsia va concloure que la víctima va morir per insuficiència respiratòria aguda per un edema pulmonar arran de l’obturació de les vies.

L’acusat  està en presó provisional des d’aleshores, i se li va suspendre la pàtria potestat i la possibilitat de comunicar-se amb les filles menors. El fiscal demana 23 anys de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament i l’agreujant de parentesc, i exigeix incloure la privació de la pàtria potestat sobre les seves filles, una indemnització de 150.000 euros per cadascuna, i 55.000 euros a cada progenitor de la víctima.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari