El CSD, sobre Rubiales: “Hauria d’haver marxat divendres”

Víctor Francos vol suspendre "sine die" l'inhabilitat president de la RFEF si el TAD admet la demanda

Víctor Francos, president del Consell Superior de l'Esport (CSD), atenent els mitjans de comunicació a la subdelegació de Tarragona (ACN)

El Consell Superior d’Esports (CSD, per les sigles en castellà) ha demanat a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que no torni a “donar l’espectacle” del divendres passat, quan la plana major de l’entitat va aplaudir la intervenció del seu ja expresident, Luis Rubiales, i que “estigui a l’altura”. En una roda de premsa des de Tarragona, el president del CSD, Víctor Francos, s’ha adreçat directament a Rubiales a preguntes dels periodistes, i li ha dit que, a parer seu, “hauria d’haver marxat el divendres”.

Francos ha explicat que el CSD està a l’espera del que decideixi el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAD) sobre Rubiales, que ja ha estat suspès cautelarment 90 dies per la FIFA. El CSD va presentar la setmana passada una denúncia contra Rubiales davant del TAD, i Francos ha anunciat que si és admesa a tràmit, la postura del Consell és que l’actual president de la RFEF sigui suspès “sine die”, fins que es resolgui definitivament el cas.

El president del CSD també ha contestat la vicepresidenta del govern, Yolanda Díaz, que ha acusat el Consell d’actuar amb lentitud, i li ha recordat que és un organisme estatal sotmès a més directrius que la FIFA. D’altra banda, Francos també ha respost a Sumar que la llei de paritat a les juntes de les federacions, que aquest matí exigia el portaveu de la formació, Ernest Urtasun, no entra en vigor fins a l’1 de gener del 2024.

Preocupació pel Mundial del 2030

D’altra banda, el president del CSD també ha admès que està “preocupat” pel deteriorament que l’assumpte Rubiales pot haver causat en la imatge del futbol espanyol, en el context de la cursa que Espanya duu a terme amb altres països per organitzar el Mundial de Futbol del 2030 conjuntament amb Portugal. “Estem pitjor situats que fa dues setmanes”, ha admès, encara que ha confiat en poder capgirar la situació.

En aquest sentit, Francos ha revelat que aquest dilluns mateix ha parlat amb el vicepresident de la FIFA per intentar “encarrilar” una situació que tampoc és “còmoda” per a l’organisme internacional. No obstant això, s’ha mostrat convençut que “un fet individual no pot emboirar un esforç col·lectiu”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari