El PSOE demana al PP que no faci “crides al transfuguisme” i deixi d’embolicar

Bolaños considera "inacceptable" la crida del PP als diputats socialistes perquè "traeixin" els seus electors

    El ministre de la Presidència, Félix Bolaños

    El ministre de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, ha demanat aquest dijous al PP que “deixi d’embolicar la troca” amb possibles nous suports a la investidura d’Alberto Núñez Feijóo, quan “evidentment” sap que només obtindrà 172 vots a favor i busca una repetició electoral. Bolaños considera “inacceptable” la crida del PP als diputats socialistes perquè “traeixin” els seus electors, i ha donat la “benvinguda”, irònicament, al PP en el “diàleg” amb els independentistes, un cop els populars han assegurat que tenen intenció de parlar amb ERC i Junts per a una eventual investidura del líder del PP.

    Pel que fa a les apel·lacions del PP a un vot de diputats del PSOE a favor de Feijóo, Bolaños ha apuntat que “no deixa de ser una forma molt estranya d’abordar una possible investidura fent crides a la traïció de diputats que han estat elegits amb el vot de socialistes precisament per parar en sec la coalició ultra del PP i Vox”. “No tindran cap èxit”, però “el fet que hàgim de fer hipòtesis sobre la traïció és quelcom que s’hauria de fer mirar el PP”, ha dit, perquè “és inacceptable cridar al transfuguisme i a la traïció als electors i als ciutadans”.

    La número 2 del PSOE i ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha donat un missatge similar envers el transfuguisme. En una entrevista a TVE, ha dit que “s’ha d’estar desesperat”, i ha criticat Feijóo per fer “perdre temps i diners” amb una investidura que preveu fallida per manca de suports. “Tenen poc a parlar perquè els grups ja li han dit que no aniran de la mà de la ultradreta”. En canvi, ha dit, el PSOE treballa “des del primer dia” per una investidura de Pedro Sánchez.

    Bolaños ha afirmat que aquest mes que queda fins a la sessió d’investidura de Feijóo del 26 i 27 de setembre “es farà llarguíssim” per al PP, que haurà d’estar “fingint que pot obtenir suports a l’eventual investidura de Feijóo”, quan “saben que tindran exactament els mateixos suports que la nit electoral: 172 vots favorables i 178 desfavorables”. El ministre de la Presidència en funcions també ha ironitzat sobre el fet que el PP ara “rectifiqui” i “digui que parlarà amb ERC, Junts i el PNB”.

    “Benvinguts al diàleg”, ha dit, abans de qualificar de “curiós” que “quan el PSOE es reuneix amb nacionalistes i independentistes és per trencar Espanya, i quan ho fa el PP és pel bé d’Espanya”.

    (Visited 71 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari