El PP apel·la també al PSOE, però no dona per perduts els vots del PNB

Sémper situa Junts "fora de la racionalitat política" i admet que és gairebé "impossible" arribar a cap acord

    El portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, en roda de premsa (ACN)

    El dirigent del PP Borja Sémper ha defensat parlar amb tots els grups de cara a la investidura d’Alberto Núñez Feijóo, inclòs el PSOE. “Estem condemnats a no entendre’ns?”, ha qüestionat Sémper en una entrevista a RNE, on ha negat que la seva apel·lació sigui només als diputats socialistes “incòmodes” amb l’actual escenari. Tot i aquesta crida, el popular ha negat que donin els vots del PNB per perduts.

    Sémper ha reconegut que és “complicat” que Feijóo tingui una majoria per a ser investit president, però “no és impossible”. “L’alternativa és quedar-se de braços plegats a casa”, ha dit, per justificar l’intent. Sobre la seva crida al PSOE, Sémper ha reivindicat que els dos grans partits puguin actuar amb “grandesa” i “profunditat de debat”. “Espanya no ha d’afrontar una reforma del sistema sanitari? I educatiu?”, ha assenyalat el popular, posat com a exemple de carpetes que creu que s’haurien d’obrir. A més, ha dit que “fa massa temps” que es parla del referèndum d’autodeterminació, l’amnistia i els indults. “Cal corregir l’agenda”, ha sostingut.

    Preguntat per quin sentit té, aleshores, reunir-se amb Junts, el dirigent del PP ha dit que s’ha de parlar amb tothom, malgrat que els de Jordi Turull tenen com a prioritat la independència. Un fet, segons Sémper, que els situa “fora de la racionalitat política”. En aquest sentit, ha admès que és gairebé “impossible” arribar a cap acord amb ells. Tot i això, ha reivindicat obrir “un procés de converses institucionals” amb tots els grups de la cambra excepte EH Bildu.

    (Visited 57 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari