L’acampada propalestina de la UB diu no voler interferir en el 12-M però es mantindrà si el rectorat no respon

Exigeix un "compromís escrit" que interrompi les relacions amb universitats, instituts de recerca i empreses d'Israel

Acampada al claustre de la UB

L’acampada de la Universitat de Barcelona (UB) contra la intervenció militar israeliana contra la Franja de Gaza ha insistit que no vol interferir en les eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M, però ha avisat que no aixecarà la protesta fins que no es facin efectius els acords adquirits en el claustre de dimecres. En un comunicat, els estudiants han exigit al rectorat “accions concretes” i un “compromís escrit”.

Així, han demanat que es convoqui una sessió extraordinària del Consell de Govern per ratificar el text que exigeix el trencament de les relacions amb universitats, instituts de recerca i empreses israelianes. Els joves han celebrat que la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles (CRUE) hagi acordat suspendre els acords amb centres d’Israel que no defensin el dret humanitari, però han lamentat el seu “discurs equidistant”.

L’acampada de la UB ha avisat que no vol que les resolucions aprovades “quedin només en paraules i declaracions d’intencions”. Per aquest motiu, ha exigit a l’equip rectoral del centre que convoqui una sessió extraordinària del Consell de Govern i “ratifiqui el mandat democràtic derivat del Claustre”.

Així mateix, ha sol·licitat “un compromís escrit que asseguri el trencament de totes les relacions econòmiques, polítiques i acadèmiques amb les institucions i empreses israelianes i aquelles còmplices del genocidi”.

En aquest sentit, ha recordat que el manifest aprovat dimecres també instava la UB “a no contribuir a la perpetuació de l’ocupació israeliana de Palestina” i demanava al govern espanyol i la Generalitat que posessin fi a les relacions amb Israel “començant per la fi del comerç d’armes amb un estat genocida”.

Manteniment de l’acampada
Per tot plegat, els joves han anunciat que mantindran la protesta fins que es facin efectius els punts aprovats al claustre: “No aixecarem l’acampada fins a veure accions concretes de la UB”.

Els protestants han reiterat la seva voluntat de no interferir en el desenvolupament de la jornada electoral del 12-M i prendre “les mesures oportunes per a assegurar que així sigui”. Amb tot, han indicat que no entendrien “que amb el pretext d’una jornada electoral es desallotgi per la força una protesta que defensa la vida i els drets bàsics”.

Han anunciat que si s’acabés produint el desallotjament, respondrien amb “unitat i contundència” i han afirmat que no permetran que “una protesta que defensa la vida i els drets d’un poble acabi amb violència i repressió contra les seves defensores”.

Critiques als acords de la CRUE
Els estudiants també s’han referit a la decisió de la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles de suspendre els acords de col·laboració amb les universitats israelianes que no mostrin un compromís ferm amb la pau i el Dret Internacional Humanitari: “Considerem el posicionament de la CRUE un triomf de la mobilització i les ocupacions a tot l’Estat”, han apuntat. Amb tot, han advertit que no en tenen prou “amb un posicionament que manté un discurs equidistant i del qual difícilment se’n derivaran fets que contribueixin a aturar la complicitat”.

Així, han demanat que “s’activin immediatament tots els mecanismes necessaris per trencar totes les relacions amb Israel i les seves institucions”. També han avisat que no pararan fins que s’interrompi “tota la cadena de complicitats amb l’Estat genocida”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari