El PP vol fer una ronda amb tots els grups per a la investidura, també amb ERC i Junts

El partit de Feijóo només veta EH Bildu i defensa la "legalitat" dels partits independentistes

    La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra (ACN)

    El candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, busca els quatre vots que li falten per a la investidura, després de ser proposat pel rei Felip VI. Per aquest motiu, el PP vol obrir una ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris, amb l’única excepció d’EH Bildu, unes hipotètiques reunions que inclourien ERC i Junts. “Nosaltres tenim una clara línia vermella, que és Bildu, per raons òbvies”, ha explicat la portaveu dels populars al Congrés, Cuca Gamarra, en una entrevista a Telecinco aquest dimecres al matí. A partir d’aquí, ha afegit, “amb la resta de formacions anirem avançant en les converses la pròxima setmana”.

    “És una negociació, un diàleg que s’ha de dur a terme dins del marc parlamentari, dels grups parlamentaris”, ha defensat Gamarra. “Hi ha diverses forces polítiques i anirem plantejant aquestes converses”, ha insistit. En la mateixa línia, el vicesecretari d’Assumptes Institucionals del PP, Esteban González Pons, ha subratllat la “tradició” i la “legalitat” dels partits independentistes.

    Junts i ERC, més enllà de les accions que quatre, cinc o deu persones van dur a terme, representen uns partits la tradició i legalitat dels quals no està en dubte“. L’únic veto, ha insistit González Pons, es troba en els qui “no condemnen el terrorisme”. El també eurodiputat ha remarcat que els populars sempre es “mouen en el marc de la Constitució”.

    Després de parlar amb Feijóo, la presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha convocat el debat d’investidura per als dies 26 i 27 de setembre. Ara per ara, el candidat del PP compta amb 172 vots del PP, Vox, UPN i Coalició Canària, insuficients per superar la votació a la cambra baixa.

    (Visited 33 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari