De quin redactor d’informatius de TV3 han reenviat un ‘tuit’ Laura Borràs, Josep Lluís Alay o Josep Rull?

De Jordi Eroles, que porta trenta anys a TV3, durant molt de temps va informar de política catalana, després va estar una temporada com a Cap de Comunicació del Departament d’Exteriors de la Generalitat i ara treballa a la redacció del canal 324. El dijous 17 d’agost va escriure a Twitter, pocs minuts després que es confirmés que Francina Armengol havia estat elegida presidenta del Congrés dels Diputats, el següent msissatge: “Una mallorquina permet, a partir d’ara, el que una catalana prohibia. Això deixa en molt mal lloc a la catalana, perquè allò que ella no permetia fer no estava prohibit sinó que depenia de la seva voluntat. I què no permetia? Parlar en la llengua comuna de la catalana i la mallorquina“.

El missatge va tenir molt bona acollida a Junts, el partit al qual representava la consellera Victòria Alsina a les ordres de la qual va treballar al Departament d’Exteriors. El van republicar personatges públics d’aquest partit com la seva presidenta, Laura Borràs, l’ex-conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Josep Rull, el cap de l’Oficina de Carles Puigdemont com a ex-president de la Generalitat, Josep Lluís Alay, el regidor-portaveu de Junts a l’ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, el regidor i president de la Federació de Barcelona del partit, Joan Rodríguez, el conseller nacional de l’organització Víctor Herrero o la regidora de Santa Margarida i els Monjos Susanna Escribà.

Entre els prop de 600 usuaris de Twitter que van reenviar el missatge d’Eroles despectiu envers Meritxell Batet hi ha nombrosos membres del Consell de la República, persones que s’identifiquen com a CDRs i, fins i tot, una periodista de Catalunya Ràdio: Pilar Merodio.

El Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals prohibeix als periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio emetre opinions a les xarxes socials que perjudiquin la seva imatge de neutralitat. Molt cas d’aquest Manual ja es veu que no en fan a les redaccions de la televisió i la ràdio públiques. I els de JuntsxCat, encantats.

(Visited 430 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari