Oriol Junqueras sosté que la desjudicialització ha de fer-se a través d’una llei d’amnistia

El president d'ERC també ha estès la mà a Junts

Oriol Junqueras (ACN)

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueres, ha defensat que utilitzar “totes les eines legals i jurídiques” per posar fi a la repressió ha d’incloure “una llei d’amnistia que eviti la presó per a qualsevol de les persones implicades”. Referint-se a la constitució de la mesa al Congrés, Junqueras ha celebrat “haver arrencat el compromís d’una comissió d’investigació de l’afer Pegasus, la promoció de la llengua catalana al Congrés i al Parlament Europeu i avançar en una plena desjudicialització”. També ha estès la mà a Junts i s’ha mostrat esperançat en col·laborar per “avançar més enllà i més ràpid”.

Ho ha dit a l’acte inaugural de la Universitat Catalana d’Estiu, que s’ha celebrat aquest dijous al migdia a Prada (Conflent). Junqueres ha estat l’encarregat d’oferir la ponència inaugural titulada ‘L’exili dels presidents Lluís Companys, Josep Irla i Josep Tarradellas‘. Durant la seva intervenció, ha ofert una classe magistral als assistents en què també ha recordat les figures de Pompeu Fabra i Pau Casals, coincidint amb els 75 anys i 50 anys de la seva mort respectivament.

A l’acte d’inauguració de l’UCE també hi ha participat el conseller de Salut, Manel Balcell, que ha considerat que la constitució de la mesa aquest dijous representa “un bri d’esperança per l’independentisme”. Durant la seva intervenció, el conseller també ha alertat que la dreta o la ultradreta governen cinc dels set territoris de parla catalana. La mesa inaugural l’han completat el president de la Fundació UCE, Joan Domènec Ros; la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, Teresa Cabré i l’alcalde de Prades, Yves Delcor.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari