Aragonès deslliga l’acord de la Mesa del Congrés de la investidura

El president de la Generalitat augura una negociació "complexa i llarga"

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una roda de premsa a Palau (ACN)

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha deslligat l’entesa de la Mesa del Congrés de la investidura de Pedro Sánchez i ha augurat una negociació “complexa i llarga”. De fet, segons ha apuntat en declaracions als mitjans des de Sabadell, no creu que la investidura del socialista estigui “ni més lluny ni més a prop” després dels acords del PSOE amb ERC i JxCat aquest dijous.

    “Ahir hi va haver un acord i ara comença una negociació absolutament diferent“, ha especificat Aragonès. En referència a Junts, el cap de l’executiu català ha subratllat que “quan tothom s’implica, els acords són millors”. Preguntat per si hi ha marge per fer un front comú independentista per a la negociació de la investidura, ha dit que si es pot fer de forma coordinada, “els resultats seran més positius”.

    El president de la Generalitat ha lloat l’acord en l’àmbit de la Mesa del Congrés perquè permet “avenços en l’ús del català, en els drets i llibertats, en la fi de la repressió”, i ha garantit que a partir d’ara seguiran defensant que “és hora de resoldre el conflicte polític amb l’Estat, avançar perquè Catalunya pugui votar el seu futur, perquè acabi la repressió” i també per a abordar altres qüestions de finançament o infraestructures.

    (Visited 52 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari