Rovira replica a Sánchez que l’impuls del català a Europa ja estava acordat anteriorment

El líder del PSOE s'ha compromès a "desplegar" la llengua durant la presidència espanyola a la UE

Marta Rovira

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha replicat el líder del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que l’impuls del català a Europa ja s’havia acordat anterioriment.

Sánchez s’ha compromès aquest dimecres a “desplegar” l’ús del català a les institucions europees durant la presidència espanyola de la UE. Es llegeix com un gest als independentistes a menys de 24 hores de la constitució del Congrés. “Quin gest?”, s’ha preguntat Rovira en una piulada, en què assegura que aquesta mesura ja estava assumida i “segellada” als acords de la taula de diàleg del 7 de juliol del 2022. “Al Parlament Europeu hi hem treballat molt. Compliu i acabeu la feina. Així, no”, ho rebla.

Al document d’acord entre els governs a la taula de diàleg, que Rovira enllaça a la piulada, es llegeix que el govern espanyol sol·licitarà a la presidència del Parlament Europeu la consideració del català com a llengua d’ús al ple. També es comprometia a presentar una sol·licitud davant la Mesa de l’Eurocambra, juntament amb una proposta que n’asseguri la viabilitat tècnica i financera. A més, es conjurava per aconseguir una majoria suficient que avalés la petició.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari