L’ANC pressionarà Esquerra i Junts a la Diada perquè no investeixin Pedro Sánchez

És partidària de repetir eleccions si els socialistes no es comprometen amb l'autodeterminació

Intervenció de Dolors Feliu durant un acte de l'ANC

Un mes just abans de la Diada de l’11 de Setembre, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) fa una crida a l’independentisme a mobilitzar-se per pressionar Junts i Esquerra de cara la hipotètica investidura de Pedro Sánchez.

L’entitat és partidària de forçar una repetició electoral si els socialistes no es comprometen explícitament amb l’autodeterminació. Ho diu la seva presidenta, Dolors Feliu, en declaracions a RAC1. Feliu, de fet, confia treure al carrer bona part de la ciutadania que es va abstenir el 23 de juliol.

Aquest any la manifestació de la Diada tindrà quatre columnes que acabaran confluint a la plaça d’Espanya de Barcelona. Cada columna tindrà un significat: la de la llibertat (des de la Ciutat de la Justícia), per reivindicar drets civils i polítics; la de la llengua (des de l’Escola Proa), per la preservació del català; la de país (des de l’estació de Sants), contra la manca de finançament i infraestructures, i la de sobirania (des d’Hisenda), per reclamar independència econòmica.

Tot i aquests quatre eixos, l’entitat admet que la situació al Congrés marcarà el missatge polític de les marxes. Feliu assegura que no hi pot haver govern a l’Estat si no hi ha referèndum.

Feliu admet que és un missatge incòmode per a alguns sectors de l’independentisme partidaris de condicionar un govern progressista a Madrid. Ara bé, no creu que les diferències estratègiques passin factura a la mobilització.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari