A quin exlíder d’ERC l’avergonyeix que el Govern no catalogui la casa de Macià?

Josep-Lluís Carod-Rovira
Josep-Lluís Carod-Rovira

A l’expresident d’ERC Josep Lluís Carod-Rovira l’avergonyeix que el Govern hagi decidit finalment no catalogar com a Bé Cultural d’Interès Nacional la casa Vallmanya d’Alcarràs, on passava temporades el president de la Generalitat, Francesc Macià. En una piulada, diu: “Fa una vergonya immensa aquesta deixadesa insensata, la nul·la sensibilitat històrica, la manca de sentit institucional i l’absència de visió d’Estat. No cal que vinguin de fora a carregar-se’ns la memòria col·lectiva: ho fem sols!”.

El Departament de Cultura ha denegat la petició que va registrar la iniciativa popular Salvem Cal Macià-Casa Vallmanya a finals de maig del 2022 per tal de protegir i preservar l’immoble que es troba “en una situació límit”. Els tècnics del departament consideren que els valors històrics i arquitectònics de l’immoble “no són suficients” per atorgar a l’edifici el reconeixement i que la protecció com a Bé Cultural d’Interès Local ja és adequada.

Com a raecció a la crítica formulada per Carod-Rovira, un usuari de Twitter li respon: “No són els del teu partit? ERC”. Qüestió que l’exdirigent republicà respon amb contundència: “No. Abans d’escriure segons què en relació a algú, diuen que és aconsellable d’informar-se prèviament, per tal de no pifiar-la i quedar com a indocumentat públicament. Diuen…”. I és que a mitjans de l’any 2011, Carod-Rovira va abandonar el partit que havia presidit per disconformitat amb els seus dirigents.

(Visited 222 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari