El PP insisteix que Feijóo es presentarà a la investidura si li proposa Felip VI

Gamarra defensa que la Mesa del Congrés ha de reflectir que els populars són el grup majoritari de la cambra

    La secretària general del PP, Cuca Gamarra, amb el líder del partit, Alberto Núñez Feijóo

    Foto: @NunezFeijoo

    La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha insistit que els populars compliran amb la seva “responsabilitat” si el rei Felip VI encomana la investidura al candidat guanyador de les eleccions, Alberto Núñez Feijóo. Durant una roda de premsa aquest dimecres, Gamarra ha reiterat que el PP ha de poder “tirar endavant” la investidura, ja que el 23-J va ser el partit més votat.

    Al respecte, la secretària general del PP ha recordat que el seu partit ja té assegurats els vots favorables dels 33 diputats de Vox i el del diputat d’Unió del Poble Navarrès (UPN) els quals, sumats als 137 escons dels populars, fan un total de 171 suports per a Feijóo. “Estem a quatre escons d’una majoria absoluta, i ens situem a 50 diputats de diferència d’on es troba el segon candidat més votat, Pedro Sánchez”, ha subratllat la dirigent del PP, que ha explicat que els pròxims dies es reuniran amb Coalició Canària per abordar “l’agenda” del territori i avançar en un possible suport de la seva representant al Congrés.

    D’altra banda, Gamarra ha reivindicat que la Mesa del Congrés ha de reflectir que són el grup majoritari a la cambra baixa, de cara a la constitució de les Corts Generals del 17 d’agost. En aquest sentit, la secretària general del PP ha apuntat que la seva formació mantindrà contactes amb diversos partits polítics, com el PNB, per assolir una majoria que els permeti presidir la Mesa del Congrés.

    (Visited 53 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari