Els vigilants de l’aeroport del Prat dubten que la mediació aturi la vaga

El sindicat CSIF recorda que hi ha cinc sol·licituds d'expedient d'abús de poder pel tracte a treballadors

  L'aeroport del Prat (ACN)
  L'aeroport del Prat (ACN)

  Els vigilants de l’aeroport del Prat no creuen que la mediació amb el Departament de Treball aturi la vaga prevista per a aquest dijous perquè “el punt de pressió no el toquen”. Així ho ha expressat la presidenta del Comitè de Centre d’I-SEC, Genoveva Sierra, que també ha denunciat la “conducta antisindical” de l’empresa: “Estan enviant comunicats a tota la plantilla perquè no vagin al sindicat”, ha lamentat. Sierra ha explicat que durant aquest cap de setmana el comitè “ha tingut contactes extraoficials” amb l’empresa i que han anat “regular”, ja que no cedeixen en allò que els ha portat “vertaderament a la vaga”, que són els abusos de poder i la pujada salarial. “No ens proposen res immediat ni tangible, tot és a quatre anys vista”, ha criticat Sierra.

  A les portes dels Serveis Territorials de Treball, els membres del comitè han tornat a denunciar els conflictes laborals entre els responsables de supervisió a les línies de seguretat i els vigilants. “És inadmissible que un responsable pugui cridar i insultar a un treballador, no hauríem d’estar parlant d’això”, ha dit Fidel Gómez, membre del sindicat CSIF. “Només passa en aquesta empresa i en aquest aeroport”, ha afegit.

  De fet, Gómez ha matisat que ja hi ha cinc sol·licituds d’expedient d’abús de poder, i que estan pendents de la resolució d’Inspecció de Treball. El sindicalista ha explicat que “hi ha terminis” d’entre cinc i deu dies per respondre aquests expedients i contestar per escrit, però que de moment no han rebut cap resposta. En la mateixa línia, els sindicats reclamen que aquests responsables estiguin obligats a rotar en els controls de seguretat, com la resta de vigilants.

  La solució, segons el comitè, només passa per “canviar les directrius de l’empresa”. “Els responsables no cometrien aquests abusos sense el sí de l’empresa”, ha reblat Sierra, que també ha criticat que I-SEC estigui “posant una paret” en contra dels sindicats i el comitè. “Només està protegint a una part dels treballadors”, ha assenyalat.

  Pel que fa a Aena, els representants i treballadors d’I-SEC han assegurat que no està intervenint en el conflicte, i que normalment es posiciona “més aviat a favor de l’empresa” i no dels empleats.

  (Visited 39 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari