El director de l’ACA reclama sancionar els municipis que gasten més aigua de la que pertoca

Reyes indica que la sobredotació de Peralada equival al consum dels 30 municipis més petits de Catalunya

Samuel Reyes, director de l'ACA, durant la roda de premsa
Samuel Reyes, director de l'ACA, durant la roda de premsa

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, no s’inclina per fer talls d’aigua en l’actual context de sequera, que els ha portat a declarar l’emergència a 22 municipis de l’Alt Empordà i 2 del Baix Camp. Així ho ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio, i ha recordat que quan s’entra en emergència encara hi ha marge de mesos amb l’aigua garantida. Alhora, ha reclamat que es puguin sancionar els municipis que gasten més aigua de la que pertoca, i apel·la tambe a la resposabilitat individual en el consum d’aigua.

A més, Reyes ha indicat que la sobredotació de Peralada, la població que més consumeix de l’aqüífer Fluvià-Muga -que entra en emergència-, equival al consum dels 30 municipis més petits de Catalunya. Està previst que 22 municipis de l’Alt Empordà, que depenen d’aquest aqüífer, i dos del Baix Camp que s’abasteixen de l’aigua del pantà de Riudecanyes, entrin en emergència la setmana que ve, quan es publiqui de forma oficial la declaració que va anunciar aquest dimarts l’ACA.

Per reduir els consums, el director de l’ACA també ha rebutjat encarir el preu de l’aigua en un primer tram, perquè, ha recordat, ha de tenir un preu assequible. Reyes ha tornat a fer una crida a mantenir un ús responsable de l’aigua, i ha demanat als partits polítics que “tinguin memòria” a l’hora de criticar el Govern o prendre decisions, i que posin l’aigua a primera línia per “prioritzar-la” i no per “polititzar-la”.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari